20/01/2023NOVOSTI

Poziv studentima i studenticama Univerziteta u Sarajevu

da uzmu učešće u projektu Liga za ravnopravnost koji realizira Udruženje Balance s partnerima, koje čine: Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, OnsideFund, Sarajevski otvoreni centar (SOC), TPO fondacija i  Univerzitetski gender resursni centar (UNIGeRC) Univerziteta u Sarajevu (UNSA).

Cilj Lige za ravnopravnost je osnažiti studentsku populaciju u području rodne ravnopravnosti i prevencije seksualnog i rodno zasnovanog uznemiravanja kroz sportske aktivnosti.

Plan je da sportske timove čini 50% studentica i 50% studenata Univerziteta u Sarajevu, a prema organizacionoj jedinici na kojoj studiraju.
Rok za prijave timova bit će otvoren do 30.12.2022. ili do popunjavanja slobodnih mjesta po sportu – 16 različitih timova po sportu, a učešće je besplatno.

Prijave šaljete na e-adresu: info@balance.ba

Kompletan raspored, satnica i lokacije održavanja bit će dati na internetskoj stranici Udruženja Balance: www.balance.ba

Sve dodatne informacije su dostupne putem linka:  https://fpn.unsa.ba/b/poziv-za-ucesce-u-projektu-liga-za-ravnopravnost/?fbclid=IwAR25MKldRyuKYFJTiVnaS3eWi72HyIMa1ZXsVmwA4TlVQgkgd-rX3cTDQFQ