Novembar 2013

ODRŽAN OKRUGLI STO U BRATUNCU – PREDSTAVLJANJE DOKUMENTA "PLATFORMA ŽENSKIH PRIORITETA ZA USTAVNE PROMJENE SA AMANDMANIMA NA USTAV BIH IZ RODNE PERSPEKTIVE"

U okviru inicijative „Građanke za ustavne promjene“ 19. novembra 2013. godine u Bratuncu je održan okrugli sto na kojem je predstavljen zajednički dokument „Platforma ženskih prioriteta za ustavne promjene sa amandmanima na Ustav BiH iz rodne perspektive“. 
Članice inicijative su učesnicima i učesnicama okruglog stola predstavile pet definisanih prioriteta za koje se inicijativa ,,Građanke za ustavne promjene'' zalaže, te prijedlog rodno odgovornih Amandmana na Ustav BiH. Također, prisutnima je

predstavljen i policy dokument „Ustav i rod: Analiza mogućnosti rodno osjetljive reforme Ustava BiH"
Okruglom stolu prisustvovao je veliki broj učesnika, uključujući predstavnike nevladinog sektora, pojedine odbornike Skupštine Opštine Bratunac i Skupštine Opštine Srebrenica. Inicijativa i dokument su naišli na pozitivne kritike učesnika, koji su aktivno učestvovali u diskusiji. Učesnici su prepoznali da je u predložene prioritete i amandmane uvršteno baš ono što je nedostajalo Ustavu BiH.